Jag har jobbat på tidningen sedan 1999 och gjort det mesta – varit allmänreporter, haft kommun och skola som specialområde, och varit nyhetschef.

Efter några år som nyhetschef ville jag prova något nytt. Jag drivs av nya utmaningar och tror inte att det är bra att sitta för länge på samma position. Det var dags att gå vidare, och när den förre chefredaktören skulle gå i pension var det ett utmärkt tillfälle att söka tjänsten. Dels skulle ett jobb som chefredaktör innebära att jag kunde vara kvar på den tidning som jag trivs väldigt bra på, dels skulle det innebära en position där jag kan påverka ännu mer än som nyhetschef.

Jag sökte jobbet som chefredaktör på samma sätt som alla andra. En intern arbetsgrupp tog fram en kravspecifikation och jag kom på intervju med HR-chef, vd och koncern-vd. Därefter tog Mediakompetens vid. De tog fram ett antal kandidater som gick vidare, och ansvarade för personlighetstest och mer ingående intervjuer.

Att göra personlighetstestet var nervöst, men också intressant eftersom man tvingas tänka till om hur man är som person och ledare.

Rekryteringsprocessen var lång och omfattande. För mig, som var mitt i den och så gärna ville ha jobbet, var ovissheten jobbig. Men i efterhand är jag glad över att processen blev så noggrann. Nu kan jag luta mig mot att jag var den bäst lämpade för jobbet. Det är också skönt att en extern part sköter rekryteringen, just för att ingen ska kunna misstänka att någon utnämns på fel grunder eller tack vare inbördes relationer.