KONSULTPORTRÄTT

Lisa Gullberg sökte extrajobb via Proffice för att slippa dra på sig stora studielån. Det slutade med att hon fick heltidsanställning på sitt drömjobb.
– Extrajobbet gav mig insyn i, en för mig, helt ny bransch och möjlighet att få in en fot på ett företag som kanske normalt sett inte tittar efter personer med min bakgrund, säger hon.

Ett extrajobb vid sidan av studierna kan innebära väldigt mycket för den som pluggar. Det ger en mer stabil ekonomi och kan i bästa fall leda till fast jobb, redan innan det är dags att ge sig ut i arbetslivet efter examen. Så var det för Lisa Gullberg.
– I grunden har jag en kandidatexamen som personalvetare, men det var när jag började läsa en master i data- och systemvetenskap som jag fick jobb via Proffice, berättar Lisa.

Först och främst var det inte pengarna det handlade om i Lisas fall. Den allra största anledningen till att hon sökte extrajobb var att få in en fot på arbetsmarknaden.

– I Stockholm är det jättetufft att ta sig in i arbetslivet som personalvetare, alla har nästan jobbat extra under studietiden, säger Lisa Gullberg och fortsätter:
– Kommer man ut nyexaminerad och inte har erfarenhet, då blir det svårt. Arbetsgivarna förväntar sig att du har jobbat med något relevant för yrket och där har Proffice hjälpt mig väldigt mycket.

När Lisa tog examen fick hon ett erbjudande om fast anställning på Capacent, det företag där hon extrajobbade via Proffice.
– Jag har verkligen mitt drömjobb nu och jag hade aldrig varit här i dag utan Proffice. Jag hade nog aldrig tänkt tanken på att söka till Capacent annars. Proffice fick mig att få insyn i en för mig helt ny bransch och möjlighet att få in en fot på ett företag som kanske normalt sett inte tittar efter personer med min bakgrund, säger Lisa.

Har du något tips till studenter som söker jobb hos Proffice?
– Någonting som många studenter kanske slarvar med är att bygga en bra relation med sin konsultchef. Även om man känner att företaget man jobbar extra för inte är platsen där man vill jobba i framtiden, så är bra kontakt med sin konsultchef väldigt ofta en jättebra språngbräda in på arbetsmarknaden när man är klar.