KONSULTPORTRÄTT

Faraz Aknooni, 21, tog den långa vägen från lagret till IT-konsult på Svensk Handel. Nu hoppas han att kan inspirera andra studenter.
– Det finns många olika vägar att gå, säger han.

När Faraz Aknooni tagit studenten var han ganska skoltrött. Han hade planerat att plugga vidare, men bestämde sig för att ta ett halvår "ledigt" innan han satte igång med studierna.

Faraz ville dock skaffa sig en inkomst och fick ett tips av en vän om att kontakta bemanningsföretaget Proffice.

– Då ringde jag upp en konsultchef, faktiskt rätt sent en fredagskväll. Jag fick komma på intervju veckan efter, säger Faraz Aknooni.

Som konsult på Proffice kan du arbeta inom en mängd områden, bland annat administration & kontor, ekonomi, försäljning, industri lager & logistik, IT, eller kundtjänst.

I Faraz fall blev det mycket jobb på olika lager, där han framför allt arbetade extra på kvällarna. Under samma period började han studera. Nu läser han ett Kandidatprogram i affärssystem och tjänstedesign på Stockholms Universitet.
Det var i samband med studierna där som han valde att söka en tjänst som IT-konsult på Svensk Handel, via Proffice specialistbolag Dfind IT.

– Jag trivs väldigt bra. Det är ett jobb som ligger inom min utbildning. Jag kände att jag ville ha erfarenhet framför allt, det var därför jag sökte mig dit, säger Faraz Aknooni.

På vilket sätt tror du att ditt extrajobbet kan hjälpa dig i karriären?
– Jag lär mig väldigt mycket på det jobb jag har nu. Du lär dig jobba självständigt och jag är själv rådgivare inom mobila enheter, det är något jag gärna gör i framtiden också, säger han och fortsätter:
– Men när jag väl är klar med min utbildningen kanske jag söker mig någon annanstans, det är svårt att säga idag. Men jag tror absolut att jag kommer ha nytta av mitt nuvarande konsultuppdrag.

Som student är ett extrajobb hos Proffice ett väldigt bra sätt att komma in i arbetslivet, enligt Faraz.
– Det är nog den bästa chansen för studenter att få jobb. Du kan kombinera dina tider och det är väldigt bra tider för dig som pluggar. Det blir ju mycket kvällar och helger, säger han.