Som nyutexaminerad är mitt främsta fokus att få arbetslivserfarenhet. Och som ung och ny är bemanningsföretag en bra väg för att få erfarenhet. Så länge man får bra uppdrag är den här branschen ett gott alternativ.

Min väg in i Profficekoncernen var krokig. Redan när jag skrev uppsats under studietiden tog jag kontakt med Proffice och kom på intervju. Den gången blev det inget jobb, utan jag fick i stället ett erbjudande från ett annat bemanningsföretag. Jag tackade ja, men hann bara vara där i tre veckor innan Proffice ringde och hade ett intressant uppdrag som passade mig.

Eftersom jag hade fått en positiv bild av Proffice och Dfind när det gäller bemötande, lön, och hela paketet egentligen, valde jag att byta.

Det känns som om Proffice och Dfind verkligen är på, att de anstränger sig för att hitta kvalificerade arbetsuppgifter åt konsulterna.

Sedan december förra året har jag arbetat som konsult och har varit uthyrd till en tjänst som ekonomiassistent/controllerassistent och är inte missnöjd på något sätt.

Under min tid i bemanningsbranschen har jag varit på två olika arbetsplatser och har lärt mig att snabbt komma in i jobbet och sätta mig in i nya uppgifter.

Jag vet inte exakt vad jag vill jobba med i framtiden, och har därför inget emot att fortsätta som konsult för att pröva på och få mer erfarenhet från olika företag, system och kulturer.

Förhoppningsvis kommer det att finnas utmanande arbetsuppgifter som antingen blir alltmer avancerade eller innebär att jag kan bredda mig.