Överallt i samhället träffar du människor som inte har jobbet som motsvarar deras kompetens och utbildning.
– En utsatt grupp är afrosvenska akademiker som kanske kör taxi eller jobbar på McDonalds och inte i yrken som de är utbildade för som läkare eller lärare, säger Zakarias Zouhir, talesperson för Afrosvenskarnas Riksförbund.

– Det vill vi ändra på. Därför har vi startat Vidga Normen, säger Zakarias. Han kommer själv från Marocko och kom till Sverige som sexåring. Idag jobbar han som järnvägsingenjör som han utbildade sig till efter 12 år som steward och kabinchef på olika flygbolag.

– Jag kom i kontakt med Afrosvenskarnas Riksförbund för över 20 år sedan. Då hade Nyamko Sabuni, som så småningom blev integrations- och jämställdhetsminister, startat förbundet. Idag har vi cirka 1000 medlemmar i Stockholm och cirka 2000 medlemmar i hela Sverige, säger Zakarias.

Zakarias själv har varit ordförande i många år och fokuserar nu på att vara talesperson, föreläsa och sprida kunskap om afrosvenskarnas situation – de är förstås ingen homogen grupp - och om de snabbväxande och intressanta marknader som finns på den afrikanska kontinenten. Han är också en av eldsjälarna i Vidga Normen tillsammans med bland andra Proffice, Länsstyrelsen i Stockholm och Arbetsförmedlingen.

– Det handlar om att få fram riktiga jobb som motsvarar kompetensen. Samtidigt som afrosvenska akademiker får ett arbete som motsvarar deras kompetens, frigörs platser till andra. På så vis blir det en winwin-situation för alla! Proffice är en nyckelspelare här och jag ser fram mot höstens samarbete, säger Zakarias.

Men i förlängningen handlar Vidga Normen om så mycket mer än att matcha rätt jobb med afrosvenska akademiker, fortsätter han.

– Det handlar också om att ligga längst fram i alla frågor som gäller mångfald och likabehandling. De som tar täten och ser allas kompetens och inte bara letar i sina egna nätverk, blir vinnare. Människor flyttar till Sverige från hela världen. Här behöver vi duktig arbetskraft för att klara den globala konkurrensen. Vi är på väg att halka efter när befolkningen åldras och välfärden riskerar att rustas ned.

Vidga Normen med fokus på afrosvenskarnas situation är mer aktuellt än någonsin, menar Zakarias.

– Afrofobirapporten, som togs fram på regeringens uppdrag förra året, visar att afrosvenskar är den grupp som är starkast diskriminerad i samhället med oproportionellt hög andel i underkvalificerade anställningar.

Rapporten fick ytterligare uppmärksamhet och lyftes fram som ett viktigt verktyg för det fortsatta arbetet med frågorna då statsminister Stefan Löfvens lade fram sin regeringsförklaring för riksdagen.

– Det känns bra att ha det stöd från ledande politiker. Jag är också väldigt glad över stödet från bland annat Proffices ledning. Det gör det möjligt att förändra och vidga normen, säger Zakarias Zouhir.