Porträtt Caroline Eriksson har hunnit prova på mycket i sin karriär. Som konsult på Proffice har hon varit redaktionsassistent på DN, eventansvarig på KTH och informatör för Citybanan i Stockholm. ”Alla uppdrag har utvecklat mig på olika sätt”, säger hon.

I dag arbetar Caroline Eriksson med kommunikation på Profficekoncernens huvudkontor i Stockholm, men karriären tog sin början direkt efter gymnasiet. Under ett halvår åkte Caroline runt med en ryttare i landslaget i fälttävlan och skötte hästarna innan hon bestämde sig för att byta inriktning.

Varierande konsultuppdrag, i både längd och bransch

När flyttlasset gick tillbaka till Stockholm började hon som konsult för Proffice.

–Jag trodde inte att jag skulle bli kvar särskilt länge, men jag började och tyckte att det var roligt med alla uppdrag och omväxlingen hela tiden.

Det första uppdraget som receptionist stäckte sig över tre dagar och täckte upp för en sjukskrivning, men vissa blev längre, som det på en inredningsfirma.

– Det gällde att ta för sig om jag ville få mer ansvar, säger Caroline. VD:n på inredningsfirman hade ingen assistent så jag fick ta den rollen efter ett tag och lärde mig otroligt mycket på det viset. Via Proffice fick jag gå en utbildning till webbadministratör för att hjälpa min uppdragsgivare att bygga upp sin
webb. Tyvärr var de tvungna att avsluta uppdraget i förtid, men kunskaperna har
jag haft nytta av hos andra uppdragsgivare och inte minst i min nuvarande
yrkesroll.

Söker du nytt jobb? Du hittar alla våra 100-tals annonserade jobb här

Konsultyrket kombinerades med utbildning och extraarbete

Det blev flera olika uppdrag i rollen som assistent, en utbildning till kommunikatör och dessutom extrajobb på helgerna Stockholm Visitors Board och Stockholm Business Region med deras webbar, eventdatabas och turisttidning.

– I början fanns det inte så många uppdrag inom kommunikation och då kunde jag kombinera min konsulttjänst med att hoppa in där. Jag har dessutom haft häst hela tiden, så att hitta sysselsättning de perioder det inte har funnits några uppdrag har inte varit något problem för mig.

Senare fick hon bland annat jobba som redaktionsassistent på DN:s kulturredaktion under närmare ett år, organisera tidningsutdelare till en gratistidning genom Proffice, arbeta som event manager för ett forskningscenter på KTH, säljkoordinator på Ericsson och informatör för Citybanan som byggs i Stockholm.

– Vissa uppdrag har självklart varit mer intressanta än andra, men på varje ställe har jag lärt mig någonting. Jag satt till exempel i en kundtjänst en period och kände att det verkligen inte var vad jag ville göra resten av livet. Men det gjorde att jag blev en hejare på några av deras produkter, vilket jag har haft stor nytta av senare i yrkeslivet.

Söker du nytt jobb? Du hittar alla våra 100-tals annonserade jobb här

2007 gick Caroline över till att bli anställd som projektledare på Proffices marknadsavdelning. Rollen har förändrats över tid. Från att ha arbetat enbart mot Sverige arbetar Caroline nu som projektledare för koncernens kommunikation till kapitalmarknaden och har dessutom ansvar för internkommunikation till konsulter och kontorsanställda i hela Norden.

– Jag är glad för de erfarenheter jag har fått genom konsultyrket, men just nu trivs jag bäst med att sitta där jag gör. Däremot är det inte omöjligt att jag ger det en chans igen, det är väldigt roligt.

Ser du några nackdelar med konsultyrket?

– Det enda negativa jag kan tänka mig är att uppdrag som man trivs bra på ibland slutar för tidigt. Men det kan ju även hända med en anställning, skillnaden är att då har du ingen som direkt scoutar nya jobb till dig som du har när du är konsult.