Aktuellt I början på året förvärvade Randstad, världens näst största HR-tjänsteföretag, Proffice Group. Snart nio månader har gått sen dess och snart blir det synligt. Vi frågade vår koncernchef, Henrik Höjsgaard, vad det här innebär.

Den 7 november byter Proffice namn till Randstad. Vad innebär det för mig som kund?

Möjligheterna blir ännu större för våra kunder som har fortsatt tillgång till Proffices starka lokala nätverk i hela Sverige. Samtidigt adderar vi de möjligheter till insikter och best practice som Randstads globala nätverk erbjuder.

Hur kommer Proffices kunder att märka förändringen?

Under den tid då våra båda bolag har integrerats har vi jobbat med att bli ännu effektivare och har skapat en ny skräddarsydd organisation, struktur och strategi för varumärket Randstad. Men för dig som kund innebär inte namnbytet några större förändringar än att du möter Randstads logga och namn när vi har kontakt med varandra. I övrigt är det ”business as usual” på alla våra 40 kontor i hela Sverige.

Varför köpte Randstad Proffice?

Randstads köp av Proffice i början av det här året vill vi gärna kalla för ”a perfect match”. Det finns en stark önskan i våra organisationer att verkligen göra det bästa av samgåendet och att bygga en framgångsrik rekryterings- och bemanningsaktör på den svenska och skandinaviska marknaden. Våra bolag delar värdegrund, mål och visioner. För Proffice känns det enkelt och självklart att ta till oss Randstads värdeord: to know, to serve, to trust.

Hur ser målen ut för de kommande åren?

Vi arbetar mycket med att utveckla digitala modeller och processer för framtiden. Utvecklingen går snabbt och vi måste vara beredda. Vårt mål är att kunna ge både lokalt förankrade och multinationella företag med en nordisk bas, ett starkt erbjudande. Det gör vi genom att utveckla vårt företag vidare, se till att vi behåller våra talanger och samtidigt attrahera de bästa medarbetarna på den svenska och nordiska marknaden.