Vi söker nu en verksamhetschef/Restaurangchef till storsjömässen i Sandviken som ska ha totalansvar för verksamheten vilket bl.a. innefattar drift, utveckling, personal och ekonomisk rapportering. Storsjömässen serverar ca 1100 lunch per dag varav 250 luncher till Göranssonska Skolan i Sandviken. Du kommer tillsammans med närmaste medarbetare att ansvara för framtida expansion samt vara en del i den framtida utvecklingen med direkt ansvar för 12 medarbetare fördelat på 9 kvinnor och tre män. Till din hjälp har du en biträdande restaurangchef samt en köksmästare som också är tjänstemän. Vi söker en ledare som har hög social kompetens med flera års dokumenterad erfarenhet av personalledning samt säljaregenskaper som ger möjlighet att vidareutveckla lokala kontakter med affärs och föreningslivet i regionen. Matlagningskunskaper är inte ett krav med meriterande i denna roll. Du måste vara beredd på att hålla många ”bollar” i luften samtidigt och vara intresserad av att arbeta med förändringar samt lägga stor vikt vid att driva enheten framåt.

Uppdragsgivare: Fazer Food Services AB

Ort: Sandviken

Omfattning: Heltid

Sista ansökningsdag: 9 oktober

Urval och intervjuer kommer att ske löpande. Tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdag, ansök därför så snart som möjligt.

För information: Michael Schilling 070-3123103, michael.schilling@proffice.se.

Kvalifikationer:
För att lyckas i rollen som gruppchef tror vi att du uppfyller följande krav:

  • Flera års erfarenhet i ledande befattning inom restaurangbranschen eller annan, liknande, servicenäring som kan anses vara likvärdigt meriterande. Utbildning inom hotell och restaurang, management, detaljhandel eller annat relevant område.
  • Erfarenhet av ledarskap i servicenäring
  • Affärsmässigt förhållningssätt
  • Framgångsrikt lett verksamheter med gott ekonomiskt resultat och bibehållen god arbetsmiljö
  • Flytande kunskaper både muntligt och skriftligt i svenska samt mycket goda kunskaper i det engelska språket i både tal och skrift
  • Körkort
Meriterande är om du har:

  • Gedigen förståelse för drifts- och medarbetarfrågor samt av att ha arbetat med mat och service
  • Ett mål- och resultatinriktat arbetssätt samt stort engagemang för att ge bästa kundservice
  • Erfarenhet av att hålla presentationer och av att framgångsrikt förmedla budskap till andra
  • Som person gillar du att arbeta i högt tempo, har hög social kompetens, är flexibel och har förmåga att arbeta självständigt. Du är även noggrann och har ett strukturerat arbetssätt samt kan kavla upp ärmarna när det behövs.
  • För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.
Organisations-/företagsbeskrivning:
Familjeföretaget Fazer grundades 1891 när Karl Fazer öppnade sitt första konditori i Helsingfors. Fyra generationer senare, är Fazer fortsatt familjeägt och missionen densamma – att skapa smakupplevelser.

Fazer-koncernen har affärsverksamhet i åtta länder och erbjuder måltidstjänster (Fazer Food Services) och bageri- och konfektyrprodukter (Fazer Bageri & Konfektyr). Kända varumärken är bl.a. Amica, Dumle, Geisha och Skogaholm. Konfektyr-tillverkningen sker i Finland och produkterna exporteras till 27 länder. Fazer har totalt 21 bagerier och en kvarn och produkterna exporteras till över 15 länder. Verksamhetens hörnstenar är kundfokus, utmärkt kvalitet och samarbete. Fazer-koncernens omsättning var över 1,5 miljarder euro år 2010. Koncernen har ca 16 500 anställda.

Fazer Food Services
Fazer Food Services AB, tidigare Fazer Amica AB, startades år 1976 och är idag det ledande företaget inom måltidstjänster i Norden. Företaget erbjuder läcker mat och kundanpassade servicelösningar. Fazer Food Services har över 1 200 restauranger i Finland, Sverige, Norge, Danmark och Ryssland.

I Sverige serverar Fazer Food Services närmare 80 000 måltider dagligen, de flesta under varumärket Amica. Våra cirka 220 enheter finns på företag, skolor och universitet samt inom äldrevården. Omsättningen är ca 1,5 miljarder kronor och antalet anställda 1600.
Vår vision är att bli det ledande måltids- och serviceföretaget på definierade marknader. Vi försöker vara ett företag som medarbetare, kunder, gäster, ägare och samhället kan vara stolta över.

Huvudkontoret ligger på Lindhagensgatan i Stockholm. Där finns stabsfunktionerna ekonomi, försäljning, utveckling & marknad, Human Resources, IT och inköp. Stabernas funktion är att stödja driften så att uppsatta affärsmål kan uppnås.