Porträtt Den största vinsten med att jobba på det här sättet är rent personlig. Jag får frihet och tid för min familj. Jag slutar klockan halv tre och hinner hämta på dagis.

Tidigare jobbade jag som läkare på ett sjukhus, busspendlade och var borta tolv timmar om dagen. Samtidigt fick vi vårt första barn. Jag valde att vara pappaledig i ett helt år, och det gav mig ett nytt perspektiv på tillvaron. Att gå tillbaka till pendlandet och tolvtimmarsdagar kändes uteslutet.

Jag saknade också att jobba på vårdcentral och tog därför tjänstledigt för att jobba som konsult i primärvården. Jag fick senare fast anställning på en vårdcentral, trivdes, men ville ha kvar friheten att kunna vara ledig mycket, särskilt efter att vi hade fått vårt andra barn.

Sedan januari 2010 har jag därför valt att ha min fasta anställning på 75 procent. Utöver det jobbar jag som konsult när jag har tid och vill tjäna lite extra.

Jag har regelbunden kontakt med min konsultchef och Proffice Care känns som en riktig arbetsgivare – inte bara som någon som förmedlar ett uppdrag. Proffice hör av sig när de har behov, och jag brukar göra ett eller två pass i månaden för dem, mest vid olika jourcentraler. Det kan bli någon vardagskväll, ett helgpass eller redskapsjour.

Den enda nackdelen med att jobba som jag gör är att det tar längre tid för mig att bli färdig med min ST-tjänstgöring och få min specialistkompetens, eftersom jag inte får tillgodoräkna mig mer än de 75 procent som jag jobbar vid vårdcentralen.

Om Kristofer

Namn: Kristofer Mollberg Ålder: 32
Gör: Läkare vid vårdcentral samt Proffice Care-konsult
Bor: Göteborg
Gillar: Film! Jag är allätare, ser film hemma, går på bio när jag hinner, och gärna på Göteborgs filmfestival.
Så får jag kul på jobbet: Genom att tycka om patienterna, är man ointresserad, irriterad, bitter - då blir det inte kul.