Porträtt Helene Warzau sökte ett uppdrag hos Proffice, vilket ledde till att hon blev headhuntad. Innan hon visste ordet av satt hon på ett uppdrag som enhetschef för specialistmottagningarna på Sabbatsbergs sjukhus.

Helene Warzau är sjuksköterska i grunden och började sitt nuvarande uppdrag vid ögonkliniken på Sabbatsberg. Jobbet har rullat på bra för Helene, som nu är chef över åtta kliniker.
– Min uppdragsgivare är Aleris och just nu pågår en organisationsförändring, vilket jag tycker är inspirerande. Med nuvarande befattning har jag många olika arbetsuppgifter som gör att jag får vara med och påverka i beslutsprocesserna. Som konsult har jag verkligen möjlighet att påverka, konstaterar Helene.

Helene har genom konsultuppdraget fått mer frihet och har större kontroll över hur hon lägger upp sitt arbete. Hon berättar att jämfört med sitt gamla jobb som sjuksköterska är hon nu mer självgående.
– Jag drivs av känslan att jag är i position att förbättra saker. Detta uppdrag levererar många utmaningar och det känns kul att gå till jobbet. Jag brinner ju för att jobba med människor och för att skapa ett bra klimat för mina kollegor.

Helene säger glatt att hon får uppskattning av såväl personal under henne, som från ledningshåll. De uppmuntrande klapparna på axeln är hennes bränsle.
– Nu jobbar jag mycket med ekonomi- och personalfrågor, rekrytering och sitter med i möten med ledningsgruppen. Det är stimulerande att få fatta beslut i både operativa och strategiska frågor.

Personalvård och medarbetarsamtal står också på Helenes dagordning och hon betonar att samarbetet med Proffice fungerar bra.
– Min kontaktperson svarar alltid snabbt på mina frågor och jag upplever Proffice som en trygg arbetsgivare.

Om Helene

Namn: Helene Warzau.
Ålder: 45.
Familj: Tre vuxna barn.
Bor: Tullinge
Gör: Enhetschef för specialistmottagningarna, Sabbatsbergs sjukhus.
Gillar: Resa, träna och shoppa.