Porträtt Anette Blidstrand jobbar på olika mottagningar inom företagshälsovården och som Proffice-konsult ökar friheten och valmöjligheterna i yrkeslivet, menar hon.

– Jag ville slippa tragglandet i arbetet, sitta på långa möten exempelvis, och istället fokusera på punktinsatser som hjälper patienterna. Nu möter jag personal från olika företag på mottagningarna och känner att jag verkligen kan bidra till att få dessa människor att må bättre, både psykiskt och fysiskt. Hos Proffice har jag kunnat styra in mina uppgifter mer mot det som jag vill jobba med, konstaterar hon.

I sitt arbete stöter Anette Blidstrand på väldigt många olika situationer, vilket hon tycker är stimulerande. Hon berättar hur arbetsuppgifterna kan se ut:
– Många som ska nyanställas i yrken där det finns högriskmiljöer måste genomgå en hälsokontroll först. Sådana utför vi, för exempelvis tågförare eller banarbetare. De får inte plötsligt svimma så vi undersöker blodsockernivå och diabetes innan anställning. En annan grupp som vi undersöker är tandläkare, som jobbar med en del farliga ämnen vilket gör att vi brukar göra spirometriundersökningar för att bestämma lungkapaciteten.

Anette Blidstrand, som är utbildad sjuksköterska, berättar att de främsta fördelarna med jobbet på Proffice är att få möjligheten att vidga vyerna som sjuksköterska, träffa nya människor och knyta nya kontakter.
– Många företag köper hälsokontroller för sina anställda där vi undersöker kolesterolvärden, mäter buken, gör konditionstest, tar blodtryck etc.

En genuin önskan om att få hjälpa människor driver Anette Blidstrand i sitt arbete. Hon älskar dessa korta möten med patienterna som ändå skapar kontakt och ger positiv effekt.
– Jag är väldigt nöjd med att mitt jobb numera är mer inriktat på mänsklig kontakt istället för administration, sammanfattar hon.

Om Anette

Namn: Anette Blidstrand.
Ålder: 45 år.
Familj:
Är särbo, men ska bli sambo. Har två söner på 20 och 22 år.
Bor:
I Bro, ska flytta till Haninge.
Gör:
Sjuksköterska inom företagshälsovården.
Gillar:
Gå i skogen, god mat och att resa.