Porträtt Sandra Isaksson jobbade som sjuksköterska men ville ta en paus. Nu arbetar hon istället med att handlägga ärenden för företag som har SEB:s vårdförsäkring.
– Kunden betalar för snabb vård och för att komma rätt på en gång, berättar Sandra.

Steget från att jobba som sjuksköterska till att handlägga försäkringar kan till synes vara långt, men för Sandra har det varit logiskt.

– Jag var lite trött på jobbet som sjuksköterska och såg detta som en utmaning. Vi hjälper företag som har tecknat försäkring att få snabbare vård. Kunderna ringer oss och får medicinsk rådgivning och en analys av läget. Vi bedömer hur snabbt patienten bör få vård och handlägger sedan remisserna och stämmer av kostnadsbilden mot företagen. Vi kontrollerar även att remissen matchar kundens försäkringsvillkor, förklarar Sandra.

Som landstingsanställd kunde Sandra Isaksson känna sig utbytbar, men nu känner hon sig mer behövd än tidigare. Hon älskar att prata med kunderna och att komma fram till en vårdplan som snabbt ger resultat.

– Det är tillfredsställande att kunna ge kunderna snabb handläggning. Det ska gå fort från tillfälle för insjuknande till att hamna på rätt ställe och få vård.

Sandra Isaksson sitter på ett callcenter i SEB-huset vid Sergels torg tillsammans med 22 andra sjuksköterskor. Här handlägger de kunder från norr till söder – allt från stora multinationella företag till den lilla privata tandläkaren.

– Möjligheten att headhuntas av uppdragsgivaren är sporrande liksom att lönen baseras mer på prestation än tidigare.

Sandra Isaksson konstaterar att jobbet som Proffice-konsult passar henne bra, bland annat för att hon är en vän av ordning och struktur vilket är efterfrågat som konsult.
– Trots att schemat styrs av uppdragsgivaren har jag en större frihetskänsla än på andra tidigare jobb.

Om Sandra

Namn: Sandra Isaksson.
Ålder: 41 år.
Familj: Gift och har två döttrar, sex och nio år gamla.
Bor: Vallentuna, Stockholm.
Gör: Sjuksköterska som är skadereglerare, rådgivare och bokare för SEB företagsförsäkringar.
Gillar: Natur och växter, har en egen bi-odling. Älskar löpning och att baka, men hinner inte läsa så mycket som hon önskar.