Aktuellt Sommaren nalkas och sjuksköterskebristen är större än någonsin.

-Behovet är extra stort inför sommaren, både hos privata företag och i landstingen, säger Johan Sandström, affärsområdeschef för Proffice Care.

- Det är stor efterfrågan på alla typer av specialistsjuksköterskor men också på allmänsjuksköterskor och som alltid på allmänläkare och specialistläkare, säger Johan Sandström.

Stor brist i hela landet

Bristen är stor i hela landet, men störst i Stockholm, Västra Götaland och i norra Sverige.

-Just nu är konkurrensen om speciellt sjuksköterskor hård och vi letar ständigt efter duktigt folk. Fördelen med att jobba hos oss är att du får större möjlighet till flexibilitet som att påverka arbetstiderna och själv välja hur du vill jobba. Du kan ju ha många anledningar till varför du till exempel vill antingen tjäna extra pengar eller också ha längre varaktiga uppdrag. Det viktiga är att uppdraget passar livssituationen för var och en, säger Carina Bolander operations manager på Proffice Care.

Den som går via Proffice Care har också möjlighet att hitta en del roliga och annorlunda uppdrag. Det kan vara att bli rådgivare/skadereglerare i försäkringsärenden på en stor bank, att jobba med företagshälsovård hos privata vårdgivaren och som sjuksköterska på ett stort läkemedelsföretag som gör läkemedelsprövningar.  

Nya konsultchefer

-Spännande uppdrag som är lite utöver det vanliga. Men vi söker naturligtvis även sjuksköterskor till våra största uppdragsgivare som är landstingen. Just nu finns stort behov av alla sjuksköterskor både med allmänkompetens och specialister. Andra uppdrag inom både privat och offentlig sektor är sjukgymnaster, arbetsterapeuter, beteendevetare och psykologer, säger Carina Bolander.

-Trycket är extra stort på Proffice Care just nu och för att kunna ge så bra service som möjligt har vi precis anställt två nya konsultchefer. Och vi kommer att anställa ännu fler!, avslutar Johan Sandström.